0

ویندوز ۱۱ با عبور از ویندوز ۱۰ به محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ دنیا تبدیل شد

ویندوز ۱۱ با عبور از ویندوز ۱۰ به محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ دنیا تبدیل شد
بازدید 5

پس از چهار سال حضور در بازار، ویندوز ۱۱ بالاخره به نسخه‌ی غالب سیستم‌عامل ویندوز در بازار تبدیل شد. طبق آمار Stat Counter تا جولای ۲۰۲۵ (تیر)، سهم ویندوز ۱۱ به ۵۰٫۸۸ درصد رسید و ویندوز ۱۰ با سهم ۴۶٫۲ درصدی به جایگاه دوم سقوط کرد.

ویندوز ۱۱ سال ۲۰۲۱ منتشر شد؛ اما تا سال ۲۰۲۲ تنها کمتر از ۱۰ درصد بازار را در اختیار داشت. رشد ویندوز ۱۱ از آن زمان به‌تدریج افزایش یافت (از ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۲۸ درصد و سپس به ۳۶ درصد در سال ۲۰۲۴). اکنون با نزدیک‌شدن به پایان پشتیبانی از ویندوز ۱۰، شتاب مهاجرت کاربران به نسخه‌ی جدید بیشتر شده است.

با گذشتن سهم ویندوز ۱۱ از مرز ۵۰ درصد، برآورد می‌شود که بیش از ۷۰۰ میلیون دستگاه فعال ماهانه از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند. آمار Stat Counter دقیق نیست؛ اما نمایی کلی از روند بازار ارائه می‌دهد.

مایکروسافت قرار است پشتیبانی از ویندوز ۱۰ را در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ متوقف کند. با این حال، ردموندی‌ها می‌گویند کاربران ویندوز ۱۰ می‌توانند با ورود به حساب مایکروسافت و پشتیبان‌گیری از تنظیمات سیستم در فضای ابری، یک سال دیگر به‌صورت رایگان به‌روزرسانی امنیتی دریافت کنند.

هدف نهایی مایکروسافت مهاجرت گسترده به ویندوز ۱۱ است. مشخص نیست که این مهلت یک ساله‌ی اضافی تا چه اندازه جلوی رشد سریع ویندوز ۱۱ را خواهد گرفت، اما فعلاً سهم بازار آن رو به افزایش است. ویندوز ۱۱ پرکاربردترین نسخه‌ی ویندوز در استیم محسوب می‌شود.

مقاله‌های مرتبط
  • بررسی ویندوز ۱۱ ؛ آشنایی با جدیدترین تغییرات، ویژگی ها و هر آنچه باید بدانید

  • بررسی آپدیت ۲۰۲۴ ویندوز ۱۱؛ از تغییرات فایل اکسپلورر تا ویژگی‌های انحصاری هوش مصنوعی

مایکروسافت پیش‌تر گفته بود ۲۰۲۵ را سال نوسازی سخت‌افزاری کامپیوترها می‌بیند و به همین دلیل در این سال تغییر عمده‌ای در ویندوز ۱۱ اعمال نخواهد شد. نسخه‌ی جدید این سیستم‌عامل با کد 25H2 که پاییز امسال منتشر می‌شود، همان پلتفرم نسخه‌ی 24H2 را حفظ می‌کند تا مشکلی در سازگاری نرم‌افزاری به‌وجود نیاید.

ویندوز ۱۱ نخستین نسخه‌ای است که در مراحل اولیه‌ی راه‌اندازی (OOBE) نیاز به اتصال به اینترنت و حساب مایکروسافت دارد. کاربران از این الزام و از تبلیغات و نرم‌افزارهای اضافه‌ای که به‌صورت پیش‌فرض نصب می‌شود، انتقاد کرده‌اند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید