تینا مزدکی_سامسونگ در آخرین رویداد خود یعنی گلکسی آنپکد (Galaxy Unpacked)، از سری جدید دو گوشی متفاوت خود رونمایی کرد اما این رونمایی با همیشه فرق داشت. گلکسی زد فولد ۷ و گلکسی زد فلیپ ۷ با قابلیتهایی تازه وارد میدان شدند و دنیای فناوری را بار دیگر دگرگون کردند. هر دو گوشی از قابلیتهای خوبی برخوردار هستند اما آنچه در این رونمایی توجه طرفداران را به خود جلب کرد، کاهش ضخامت باورنکردنی گلکسی زد فولد ۷ است.
مشخصات فنی گلکسی زد فولد ۷
این گوشی به نمایشگر اصلی ۸ اینچی از نوع Dynamic AMOLED ۲X مجهز شده و در بخش بیرونی نیز از نمایشگر ۶.۵ اینچی با همان فناوری بهره میبرد. علاوه بر این، زد فولد ۷ از پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۳ نسخه مخصوص گلکسی استفاده میکند و بسته به مدل، با ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم عرضه میشود.
از نظر فضای ذخیرهسازی، سه گزینهی ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت برای کاربران در دسترس است. در پنل پشتی، دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، دوربین فوقعریض ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی قرار دارد. دوربین سلفی در بخش نمایشگر اصلی نیز ۱۰ مگاپیکسل است و روی نمایشگر بیرونی هم یک دوربین کاور با وضوح ۱۰ مگاپیکسل تعبیه شده است. باتری دستگاه ظرفیت ۴۴۰۰ میلیآمپرساعت دارد و سیستمعامل آن اندروید ۱۶ با رابط کاربری One UI ۸ است که جدیدترین تجربه نرمافزاری سامسونگ را ارائه میدهد.
اما این فقط بخشی از قابلیتهای زد فولد ۷ است و آنچه که این گوشی را متمایز میکند، کاهش ۴۸ درصدی ضخامت نسبت به نسخهی اولیهی گلکسی فولد است. در حالیکه ضخامت کلی این گوشی در شش نسل نخست از گلکسی فولد ۲۰۱۹ تا گلکسی زد فولد ۶ ۲۰۲۴، حدود ۲۹ درصد کاهش یافته بود، تنها در یک سال گذشته سامسونگ موفق شده است ۲۶ درصد از ضخامت آن بکاهد. این طراحی باریکتر، حاصل پیشرفتهای مداوم سامسونگ در مهندسی لولا و طراحی محصول است؛ روندی که تجربهای بهتری را برای کاربران رقم زده است. برای اینکه بهتر متوجه این تغییر شویم، بیایید نگاهی به شش نسخه اولیه زد فولد داشته باشیم.
از ۱۷.۱ میلیمتر تا ۸.۹ میلیمتر، مسیر کاهش ضخامت ۴۸ درصدی
گوشی گلکسی فولد که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد، اولین محصول سامسونگ بود که مفهوم گوشی تاشو را معرفی کرد. این دستگاه با حداکثر ضخامت ۱۷.۱ میلیمتر در حالت بسته و ۷.۶ میلیمتر در حالت باز، نخستین ورود به فناوری نمایشگر تاشو بود. این فرمفکتور انقلابی، تجربهای نوین از موبایل را ممکن ساخت و به کاربران اجازه داد نمایشگری عریض، کف دست خود داشته باشند.
در سال ۲۰۲۰، گلکسی زد فولد ۲ با لولای «هاید اوی» (Hideaway Hinge) معرفی شد که مکانیزمی شامل بیش از ۶۰ قطعه داخلی برای تاشدن نرمتر و انعطافپذیرتر بود. این لولا با مهندسی دقیق، بهطور یکپارچه در بدنه دستگاه جای میگرفت و ضخامت دستگاه را به ۱۶.۸ میلیمتر در حالت بسته و ۶.۹ میلیمتر در حالت باز کاهش داد.
گلکسی زد فولد ۳ که در سال ۲۰۲۱ عرضه شد، حتی جمعوجورتر طراحی شده بود که در حالت بسته ۱۶.۰ میلیمتر و در حالت باز ۶.۴ میلیمتر ضخامت داشت. این دستگاه نخستین مدل از سری فولد بود که از قلم S Pen پشتیبانی میکرد و دارای گواهی IPX۸ برای مقاومت در برابر آب بود. بدنهی آن از آلومینیوم زرهی (Armor Aluminum) ساخته شده بود تا دوام بیشتری داشته باشد. همچنین فناوری ارتقاءیافتهی «سوئیپر» (Sweeper) به کار گرفته شده بود تا از ورود گرد و غبار و ذرات خارجی به لولا جلوگیری شود. البته این طراحی نازکتر و مقاومتر بدون فداکردن سایر قابلیتها امکان پذیر شده بود.
در سال ۲۰۲۲، گلکسی زد فولد ۴ با پیشرفتهایی در کاهش وزن و ضخامت وارد بازار شد. در این نسل، مکانیزم لولای چرخدندهای با ساختاری مبتنی بر حرکت خطی جایگزین شد و تعداد قطعات داخلی کاهش یافت؛ در نتیجه ضخامت در حالت بسته به ۱۵.۸ میلیمتر و در حالت باز به ۶.۳ میلیمتر رسید. این بازطراحی، ظاهری باریکتر و ارگونومی بهتری به گوشی بخشید، بدون آنکه کارایی آن را تحتتأثیر قرار دهد.
در سال ۲۰۲۳، گلکسی زد فولد ۵ با معرفی لولای فلکس (Flex Hinge) قدمی تازه برداشت؛ مکانیزمی نوآورانه با چهار محور حرکتی که امکان تاشدن نرمتر گوشی را فراهم میکرد. این فناوری جایگزین لولای سنتی هاید اوی شد و باعث شد دو نیمه گوشی بهطور کامل روی هم بخوابند، درز بین آنها از بین برود و فرورفتگی نمایشگر هنگام تاشدن کاهش یابد. حاصل آن، فرمی جمعوجورتر با ضخامت ۱۳.۴ میلیمتر در حالت بسته و ۶.۱ میلیمتر در حالت باز بود.
در سال ۲۰۲۴، گلکسی زد فولد ۶ با طراحی باریکتر از این معرفی شد. ضخامت آن در حالت بسته فقط ۱۲.۱ میلیمتر و در حالت باز ۵.۶ میلیمتر بود. ساختار بهروزرسانیشده و طراحی لولای قرینه با ریل دوگانه، به دستگاه اجازه میداد که کاملاً صاف تا شود یا در زوایای مختلف بین ۷۵ تا ۱۱۵ درجه باز بماند. این طراحی باریکتر، حمل آسانتر و استفاده روزمره راحتتری را به همراه آورد.
اکنون، گلکسی زد فولد ۷ با ضخامت تنها ۸.۹ میلیمتر در حالت بسته و ۴.۲ میلیمتر در حالت باز، نازکترین گوشی هوشمند تاشوی سامسونگ تا امروز به شمار میرود. در قلب این طراحی، لولای Armor FlexHinge قرار دارد؛ نوآوری سازهی تازهای که مواد پیشرفته را با طراحی بهینه ترکیب میکند تا دوام بالا و ابعاد جمعوجور را همزمان ارائه دهد. در حالیکه نمایشگر بیرونی گلکسی زد فولد ۶ اندازهای معادل ۶.۳ اینچ (۱۵۸.۹ میلیمتر) داشت، در فولد ۷ این اندازه به ۶.۵ اینچ (۱۶۴.۸ میلیمتر) افزایش یافته تا استفاده در حالت بسته آسانتر شود. نمایشگر اصلی نیز در حالت باز به ۸.۰ اینچ (۲۰۳.۱ میلیمتر) میرسد که ۱۱ درصد بزرگتر از نسل قبلی است و بزرگترین نمایشگر در میان تمامی گوشیهای سری فولد به شمار میآید.
با هر نسل تازه، سری گلکسی زد فولد نهتنها از نظر شکل، بلکه در عملکرد نیز پیشرفت کرده است. ضخامت کاهش یافته است اما امکانات آن افزایش داشته است. در میان این پیشرفتها، آنچه بیش از هرچیزی مورد توجه قرار میگیرد نوآوریهای بیوقفهی سامسونگ در فناوری لولا است. به نظر میرسد که سامسونگ در مسیر خود مصمم است و دور از انتظار نیست که در نسلهای بعدی بیشتر از این غافلگیر شویم.
منبع: samsung
۵۸۳۲۳
نظرات کاربران