0

ترامپ مسیر توسعه هوش مصنوعی با سوخت فسیلی را هموار می‌کند

ترامپ مسیر توسعه هوش مصنوعی با سوخت فسیلی را هموار می‌کند
بازدید 13

دولت ترامپ با لغو گسترده مقررات زیست‌محیطی، ساخت نسل جدیدی از مراکز داده هوش مصنوعی را آسان کرده است که با سوخت‌های فسیلی کار می‌کنند. این استراتژی اهداف اقلیمی آمریکا را به عقب می‌راند و البته غول‌های فناوری مانند گوگل و آمازون را که وعده آینده‌ای سبز را داده بودند، در یک دو راهی بزرگ گرفتار کرده است.

به گزارش ورج، هفته گذشته در پیتسبورگ، پنسیلوانیا، دونالد ترامپ در کنار مدیران ارشد غول‌های فناوری و انرژی مانند گوگل و اکسون‌موبیل چشم‌انداز جدید خود را برای آینده انرژی آمریکا تشریح کرد. او در این رویداد که به یک «جشنواره عشق‌ورزی میان هوش مصنوعی و سوخت‌های فسیلی» تشبیه شده، «لی زلدین»، رئیس جدید آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) را «مهم‌ترین مرد روز» خواند و به شوخی گفت که او می‌تواند مجوز ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه جهان را در عرض یک هفته صادر کند. این شوخی، به سرعت به واقعیت پیوست.

فقط چند روز بعد، دولت ترامپ نیروگاه‌های زغال‌سنگ و سایر صنایع آلاینده را از قوانین سخت‌گیرانه دوران بایدن برای کنترل آلودگی هوا معاف کرد.

سیاست جدید ترامپ برای مراکز داده هوش مصنوعی

این اقدامات بخشی از یک استراتژی گسترده برای معکوس‌کردن سیاست‌های اقلیمی دولت قبلی است. دولت بایدن با «قانون کاهش تورم» مشوق‌های مالیاتی گسترده‌ای را برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشید و باد فراهم کرده بود و هدف‌گذاری کرده بود که تا سال ۲۰۳۵ تمام برق آمریکا از منابع بدون کربن تأمین شود. اما دولت ترامپ با لغو این مشوق‌ها در لایحه بودجه جدید خود، این مسیر را کاملاً تغییر داده است. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این اقدام به‌تنهایی می‌تواند منجر به کاهش ۳۴۰ گیگاواتی در ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۵ شود.

ترامپ در سخنرانی خود با تکرار ادعاهای گمراه‌کننده درمورد انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: «این مراکز داده جدید با باد کار نخواهند کرد.» او با افتخار به شعار کمپین خود یعنی «حفاری کن عزیزم!» (Drill, baby, drill) اشاره کرد و از بازگشایی یک نیروگاه قدیمی زغال‌سنگ به عنوان یک نیروگاه گازی برای تأمین برق یک مرکز داده جدید خبر داد.

سیاست جدید ترامپ برای هوش مصنوعی

در این استراتژی جدید، آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) که زمانی مسئول حفاظت از محیط زیست بود، اکنون به ابزاری برای تسریع پروژه‌های صنعتی تبدیل شده است. لی زلدین، رئیس این آژانس که با شعار «آزاد کردن سلطه انرژی آمریکا» به این سِمت منصوب شده، درحال پیاده‌سازی یک برنامه مقررات‌زدایی گسترده است.

این آژانس با اخراج هزاران نفر، بازوی تحقیقاتی و توسعه‌ای خود را به‌طور کامل از بین برده است. همچنین دولت درحال کار روی لغو «یافته خطرآفرینی» سال ۲۰۰۹ است؛ قانونی که به EPA اجازه می‌دهد بر گازهای گلخانه‌ای به عنوان آلاینده تحت قانون هوای پاک نظارت کند. همچنین برای پروژه‌هایی که «آلاینده‌های جزئی» محسوب می‌شوند، مشارکت و نظارت جوامع محلی به حداقل خواهد رسید.

دو راهی شرکت‌های فناوری

این چرخش سیاسی، غول‌های فناوری مانند گوگل، آمازون، مایکروسافت و متا را در یک موقعیت بسیار دشوار قرار داده است. این شرکت‌ها همگی اهداف اقلیمی بلندپروازانه‌ای برای رسیدن به «کربن صفر» تعیین کرده‌اند، اما همزمان، رشد انفجاری هوش مصنوعی، عطش آنها برای انرژی را به شدت افزایش داده است.

آخرین گزارش‌های پایداری این شرکت‌ها نشان می‌دهد که با وجود سرمایه‌گذاری‌هایشان در انرژی‌های پاک، انتشار کل گازهای گلخانه‌ای آنها همچنان درحال افزایش است. مشاور انرژی در IEEFA می‌گوید:

«شکی نیست که هوش مصنوعی درحال‌حاضر باعث استفاده بیشتر از سوخت‌های فسیلی در آمریکا و عقب‌گرد ما در زمینه تغییرات اقلیمی شده است. اگر شرکت‌های فناوری واقعاً می‌خواستند به اهداف پایداری خود برسند، می‌توانستند این کار را انجام دهند. اما واضح است که آنها از دولت ترامپ یک مجوز رایگان دریافت کرده‌اند.»

سیاست جدید ترامپ برای هوش مصنوعی

با وجود اینکه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی همچنان سریع‌تر و ارزان‌تر است، اما نیاز ۲۴ ساعته مراکز داده به برق، آنها را به سمت منابع پایدارتری مانند گاز طبیعی و انرژی هسته‌ای سوق داده است. این روند، با حمایت کامل دولت، می‌تواند آمریکا را برای دهه‌های آینده در وابستگی به سوخت‌های فسیلی قفل کند و بهای پیشرفت هوش مصنوعی، آلودگی بیشتر سیاره زمین باشد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید