0

ریزش ۴۰۰ میلیونی کاربران ویندوز در ۳ سال!

ریزش ۴۰۰ میلیونی کاربران ویندوز در ۳ سال!
بازدید 9

یوسف مهدی، معاون اجرایی مایکروسافت، در بیانیه‌ای اعلام کرد که بیش از یک میلیارد دستگاه فعال در سراسر جهان از ویندوز بهره می‌برند. بر اساس گزارش سالانه‌ی ۲۰۲۲ مایکروسافت، این عدد پیش‌تر حدود ۱٫۴ میلیارد دستگاه بود که نشان می‌دهد در سه سال گذشته ویندوز حدود ۴۰۰ میلیون کاربر ریزش داشته است.

مایکروسافت تلاش دارد کاربران را به مهاجرت به ویندوز ۱۱ ترغیب کند؛ یا با نصب نسخه‌ی جدید روی دستگاه فعلی یا با خرید کامپیوتر جدید. macOS تهدیدی برای ویندوز محسوب می‌شود، اما افت فروش مک از سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد تمام آن ۴۰۰ میلیون کاربر به‌سوی اپل نرفته‌اند؛ سهم کامپیوترهای مک از درآمد اپل اکنون به ۷٫۷ درصد کاهش یافته است.

کاربران به‌تدریج استفاده از کامپیوترهای شخصی را کنار می‌گذارند و به گوشی‌ها و تبلت‌های قدرتمندتر روی می‌آورند. بر اساس گزارش ZDNET، بازار مصرفی اصلی ویندوز اکنون به گیمرها و متخصصانی محدود شده که به نرم‌افزارهای خاص ویندوز وابسته‌اند. همه‌گیری کرونا باعث رشد موقتی فروش رایانه‌ها شده بود؛ اما روند کلی کاهش تقاضا ادامه دارد.

با نزدیک‌شدن به پایان پشتیبانی ویندوز ۱۰، انتظار می‌رود فروش شرکتی افزایش یابد، چون سازمان‌ها برای حفظ امنیت سیستم‌های خود نیاز به نرم‌افزارهای به‌روز دارند. اما در مورد کاربران عادی چنین تضمینی وجود ندارد؛ چون حتی بدون دریافت آپدیت، کامپیوترهای ویندوز ۱۰ همچنان کار می‌کنند و بسیاری از کاربران دغدغه‌ی امنیتی ندارند.

مقاله‌ی مرتبط
  • ویندوز چیست؛ تاریخچه ویندوز از ۱ تا ۱۲

برای کسانی که قصد خرید سیستم جدید دارند، گزینه‌های متنوعی وجود دارد؛ از مک بوک ایر با تراشه‌ی اپل و شارژدهی بالا در بازه‌ی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار تا کروم‌بوک‌های ارزان‌تر. استفاده‌ی گسترده‌ی مدارس از سیستم‌عامل کروم نسل آینده‌ی کاربران را به‌سمت اکوسیستم گوگل سوق می‌دهد.

در گذشته، انحصار نرم‌افزارهای ویندوز و مجموعه‌ی آفیس باعث برتری‌اش نسبت‌به رقبا بود؛ اما حالا با رواج اپ‌های تحت‌وب و ابزارهایی مانند گوگل داکس، بسیاری دیگر دلیلی برای انتخاب مایکروسافت نمی‌بینند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید