0

بیت‌چت معرفی شد؛ پیام‌رسان بی‌نیاز از اینترنت!

تصویر پیدا نشد !
بازدید 3

جک دورسی، مدیرعامل Block و هم‌بنیان‌گذار توییتر (ایکس کنونی)، نسخه‌ی بتای پیام‌رسان همتابه‌همتا و غیرمتمرکز به نام Bitchat را معرفی کرد که به‌طور کامل از طریق بلوتوث و بی‌نیاز از اینترنت کار می‌کند.

دورسی در ایکس نوشت که آخر هفته‌ی خود را صرف یادگیری مفاهیمی مانند «شبکه‌های مش بلوتوث، رله‌ها، مدل‌های ذخیره‌سازی و ارسال پیام، رمزنگاری پیام و چند موضوع دیگر» کرده و بیت‌چت را به‌عنوان یک سیستم چت مبتنی‌بر بلوتوث می‌داند که حال‌و‌هوایی شبیه IRC دارد؛ سیستمی که یادآور روزهای اولیه‌ی پیام‌رسانی اینترنتی در دهه‌ی ۱۹۹۰ است.

بیت‌چت به‌عنوان اپلیکیشنی توصیف شده که از شبکه‌های Bluetooth Low Energy (BLE) برای ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ها بهره می‌برد و به‌صورت کامل غیرمتمرکز است؛ بدون نیاز به سرور مرکزی، شماره‌‌تلفن، ایمیل، حساب کاربری یا هرگونه زیرساخت سنتی.

سیستم پیام‌رسانی بیت‌چت به‌صورت زودگذر عمل می‌کند؛ یعنی پیام‌ها به‌طور پیش‌فرض فقط در فضای ذخیره‌سازی دستگاه باقی می‌مانند و جایی ذخیره نمی‌شوند. رمزنگاری سرتاسری برای حفظ امنیت ارتباطات در نظر گرفته شده است.

برخلاف پیام‌رسان‌هایی مانند واتساپ یا مسنجر که زیر نظر شرکت‌های متمرکزی مانند متا فعالیت و از داده‌های کاربران برای کسب سود استفاده می‌کنند، بیت‌چت از شبکه‌ی مش برای انتقال خودکار پیام‌ها بهره می‌برد و امکان چت گروهی با نام‌های هشتگ‌دار و محافظت‌شده با پسورد را فراهم می‌کند.

در بیت‌چت از مدل store-and-forward استفاده می‌شود تا پیام‌ها برای کاربرانی که موقتاً آفلاین هستند، به‌مدت مشخصی ذخیره شوند.

هر دستگاه در بیت‌چت به‌صورت همزمان نقش گیرنده و فرستنده را ایفا می‌کند و شبکه‌ای خودسازمان‌یافته ایجاد می‌شود که در آن پیام‌ها می‌توانند از طریق دستگاه‌های دیگر تا رسیدن به مقصد نهایی منتقل شوند. برد بلوتوث سیستم حدود ۳۰ متر است و دستگاه‌های واسط می‌توانند خوشه‌های جداگانه را به‌هم متصل کنند.

مقاله‌های مرتبط
  • اگر روزی اینترنت نبود، چگونه دوام بیاوریم؟

  • ۷ اپلیکیشن‌ برای ارتباط بی‌سیم در شرایط قطع اینترنت موبایل و وای‌فای

پیام‌ها براساس نوع‌شان (خصوصی، گروهی یا عمومی) به شکل متفاوتی رمزنگاری می‌شوند و پیام‌های حجیم به قطعات ۵۰۰ بایتی تقسیم می‌شوند. قرار است در آینده، قابلیت پشتیبانی از وای‌فای به بیت‌چت اضافه شود تا پهنای باند برای پیام‌های بزرگ‌تر افزایش یابد.

بیت‌چت می‌تواند در موقعیت‌هایی مانند کنفرانس‌ها، مناطق بحران‌زده یا هر محیطی که زیرساخت اینترنتی در آن ناکارآمد یا غیرقابل‌اعتماد است، کاربردی باشد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید